Muutoksenhaku

Kassan antamat päätökset

Voit hakea muutosta työttömyyskassan antamaan etuuspäätökseen, jos olet siihen tyytymätön. Kirjallisen valituksen toimitat kätevimmin eAsioinnissa joko viestinä tai erillisenä liitetiedostona (muutoksenhaku).

Jos emme voi oikaista päätöstä haluamallasi tavalla, lähetämme valituksen sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnalle (samu.fi) käsiteltäväksi. Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätöksestä voit vielä valittaa vakuutusoikeuteen. Vakuutusoikeus on ylin oikeusaste.

Ohje valituksen tekemiseen, on saamasi päätöksen liitteenä. Muista hakea muutosta päätöksessä mainitun määräajan kuluessa.

Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse, jos etuuspäätöksessä on jotain epäselvää. Käydään päätöksen perustelut läpi yhdessä ja oikaisemme päätöksen, jos se on virheellinen.

TE-toimiston lausunnot

Työ- ja elinkeinotoimisto tutkii etuuden saamisen työvoimapoliittiset edellytykset ja antaa työttömyyskassalle työvoimapoliittisen lausunnon.

Jos olet tyytymätön työ- ja elinkeinotoimiston antamaan lausuntoon, voit hakea siihen muutosta vasta sen jälkeen, kun työttömyyskassa on antanut sinulle lausuntoon perustuvan valituskelpoisen päätöksen. Päätös annetaan etuushakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Valituksen toimittamisen jälkeen

Kun olet toimittanut kirjallisen valituksen työttömyyskassaan, tarkastamme ensin valitusasiakirjat. Jos voimme korjata päätöksen niiden perusteella haluamallasi tavalla, teemme tarvittavat korjaukset ja annamme sinulle uuden valituskelpoisen päätöksen.

Jos valituksenalainen päätös perustuu TE-toimiston antamaan työvoimapoliittiseen lausuntoon, lähetämme valitusasiakirjat ensin TE-toimistoon. Mikäli TE-toimisto ei oikaise valituksen kohteena olevaa lausuntoa, lähetämme valituksen eteenpäin muutoksenhakuasteeseen.

Kun lähetämme valituksesi muutoksenhakuasteeseen, saat ko. asiakirjat ja työttömyyskassan antaman lausunnon tiedoksesi ja voit vielä halutessasi tehdä oman lausuntosi niiden pohjalta muutoksenhakuasteelle.

Muutoksenhakuasteen käsittelyajat

Käsittelyaikoja voit tiedustella suoraan sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnasta (samu.fi) tai vakuutusoikeudesta (vakuutusoikeus.fi)