Jäsenyys

Kuka voi liittyä?

Voit liittyä Lakimiesten työttömyyskassan jäseneksi, jos olet liittymishetkellä alle 68-vuotias palkkatyöntekijä ja olet suorittanut oikeustieteellisen tutkinnon tai olet oikeustieteen opiskelija tai sinut voidaan työtehtäväsi puolesta verrata oikeustieteellisen tutkinnon suorittaneeseen henkilöön.
Lue lisää

Liity jäseneksi

Lakimiesten työttömyyskassan jäsenenä saat paremman turvan työttömyyden varalle. Voit liittyä Lakimiesten työttömyyskassaan joko suorajäsenenä tai Suomen Lakimiesliiton kautta.
Lue lisää

Jäsenyystietosi

Kassan jäsenet näkevät omat yhteystiedot ja työttömyyskassan jäsenyyden alkamispäivän eAsiointi-palvelusta. Yhteystietojen vaihtuessa voit eAsioinnissa helposti päivittää myös tietojasi. Saamme jäsenten osoitetiedot kaksi kertaa vuodessa Digi- ja väestötietovirastosta (dvv.fi), mikäli et ole sitä erikseen kieltänyt.
Lue lisää

Jäsenyyden päättyminen

Jos haluat päättää Lakimiesten työttömyyskassan jäsenyyden, ilmoita siitä kirjallisesti meille. Eroaminen voi tulla voimaan aikaisintaan siitä päivästä, jolloin kirjallinen ilmoitus on saapunut työttömyyskassaan tai ilmoituksessa mainitusta myöhemmästä ajankohdasta.
Lue lisää

Siirryn yrittäjäksi

Lakimiesten työttömyyskassa on palkansaajien työttömyyskassa ja päätoimiset yrittäjät vakuuttavat itsensä yleensä Yrittäjän työttömyyskassassa.
Lue lisää

Jäsenyyteni ulkomailla

Työttömyyden varalle vakuutus tapahtuu yleensä siinä maassa, jossa työ tehdään (riippumatta asuinmaasta). Lähetetyt työntekijät, useassa maassa työskentelevät sekä EU-virkamiehet ja -toimihenkilöt muodostavat kuitenkin poikkeuksen, sillä heillä vakuuttaminen työttömyyden varalle tapahtuu siinä valtiossa, jonka lainsäädäntöä heihin sovelletaan.
Lue lisää