Liittymällä Lakimiesten työttömyyskassaan vakuutat itsesi työttömyyden varalta. Voit liittyä Lakimiesten työttömyyskassaan joko suorajäsenenä tai Suomen Lakimiesliiton kautta. 

Suorajäseneksi

Hae Lakimiesten työttömyyskassan jäsenyyttä toimittamalla täytetty jäsenhakemuslomake meille. 

Suomen Lakimiesliiton kautta 

Jos haet samalla Lakimiesten työttömyyskassan sekä Lakimiesliiton jäsenyyttä, täytä jäsenhakemus Lakimiesliiton kotisivujen kautta. Jos olet jo Lakimiesliiton jäsen ja haluat vakuuttaa itsesi Lakimiesten työttömyyskassassa, tee hakemus kassan jäsenyydestä Lakimiesliiton jäsenportaalin kautta. Jos olet oikeustieteen opiskelija, hae työttömyyskassan jäsenyyttä toimittamalla kuitenkin opiskelijajäsenhakemus suoraan kassaan, vaikka olet jo liiton jäsen. 

Jäsenmaksu 

Lakimiesten työttömyyskassan jäsenmaksu on vuosimaksu, jonka suuruus on 53 euroa vuonna 2019. Finanssivalvonta vahvistaa kassan jäsenmaksun. Liittyessäsi jäseneksi kesken vuotta, maksat liittymisvuoden osalta jäsenmaksua vain niiden kuukausien osalta, jolloin olet jäsen. 

Jäsenyyden alkamisajankohta

Työttömyyskassan jäsenyys alkaa siitä päivästä, jolloin jäsenhakemus on saapunut kassaan. Jos et ole vielä hakemuksen saapumishetkellä palkkatyöntekijänä, alkaa jäsenyytesi työn alkamispäivästä lukien. Jäsenyyden voimaantulo edellyttää aina, että olet maksanut työttömyyskassan jäsenmaksun.   

Mahdollinen edellinen työttömyyskassa

Samanaikaisesti et voi olla jäsenenä toisessa työttömyyskassassa. Kun sinut on hyväksytty Lakimiesten työttömyyskassan jäseneksi, sinun tulee itse irtisanoa mahdollinen aiempi työttömyyskassan jäsenyys. Jos olet jo eronnut edellisestä työttömyyskassasta, muista liittyä viimeistään kuukauden sisällä Lakimiesten työttömyyskassaan säilyttääksesi aiemmin hankkimasi työskentely- ja vakuutuskaudet. Edellisen työttömyyskassan jäsenmaksujen tulee olla myös maksettuina eropäivään asti.