Liity jäseneksi

Jäsenyys kannattaa

Lakimiesten työttömyyskassan jäsenenä saat paremman turvan työttömyyden tai lomautuksen varalle.

Voit liittyä Lakimiesten työttömyyskassaan joko suorajäsenenä tai Suomen Lakimiesliiton (lakimiesliitto.fi) kautta. Jos liityt samalla Lakimiesliiton jäseneksi, saat liitolta turvaa työelämän muihin eri tilanteisiin.

Kassan jäsenmaksu on kaikille samansuuruinen liittymistavasta riippumatta.

Jäsenmaksu

Lakimiesten työttömyyskassan jäsenmaksu on vuosimaksu, jonka suuruus on 59 euroa vuonna 2021. Liittyessäsi jäseneksi kesken vuotta, maksat liittymisvuoden osalta jäsenmaksua vain niiden kuukausien osalta, jolloin olet jäsen.

Finanssivalvonta vahvistaa vuosittain kassan jäsenmaksun.

Työttömyyskassan jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen.

Liityn suorajäseneksi

Työttömyyskassaan voi liittyä ja sitä voi vaihtaa vain, kun olet palkkatyössä. Hae Lakimiesten työttömyyskassan jäsenyyttä lähettämällä täytetty jäsenhakemuslomake (lataa pdf) kassaan.

Lataa ensin lomake koneellesi, täytä tiedot ja lähetä täytetty lomake työttömyyskassaan esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen palvelut@lakimiestentk.fi. Jäsenhakemusta ei tarvitse allekirjoittaa, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä.

Huomioithan, että hakemuslomaketta ei voi lähettää sähköisen eAsioinnin kautta, sillä palvelu on tarkoitettu kassan jäsenille.

Liityn Lakimiesliiton kautta

Työttömyyskassaan voi liittyä ja sitä voi vaihtaa vain, kun olet palkkatyössä. Jos haet samalla Lakimiesten työttömyyskassan sekä Lakimiesliiton jäsenyyttä, täytä jäsenhakemus Lakimiesliiton kotisivujen kautta.

Jos olet jo Lakimiesliiton jäsen ja haluat liittyä Lakimiesten työttömyyskassaan, tee hakemus kassan jäsenyydestä Lakimiesliiton jäsenportaalin kautta.

Jos olet jo Lakimiesliitossa opiskelijajäsen, hae työttömyyskassan jäsenyyttä lähettämällä opiskelijajäsenhakemus (lataa pdf) suoraan kassaan. Lataa ensin lomake koneellesi, täytä tiedot ja lähetä täytetty lomake työttömyyskassaan esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen palvelut@lakimiestentk.fi. Jäsenhakemusta ei tarvitse allekirjoittaa, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä. Huomioithan, että hakemuslomaketta ei voi lähettää sähköisen eAsioinnin kautta, sillä palvelu on tarkoitettu kassan jäsenille.

Jäsenhakemuksen käsittely

Jäsenhakemuksen saapumisesta sinulle lähetetään vastaanottokuittaus. Työttömyyskassan hallitus hyväksyy uudet jäsenet noin kerran kuukaudessa pidettävissä kokouksissaan. Saat hallituksen kokouksen jälkeen kirjeen jäsenyydestä sekä jäsenmaksulaskun.

Jos liityt samalla Lakimiesliiton jäseneksi, saat jäsenmaksulaskun liitolta. Liiton lähettämään jäsenmaksulaskuun sisältyy myös työttömyyskassan jäsenmaksu.

Lakimiesten työttömyyskassan hallitus kokoontuu seuraavasti:

  • 9.9.2021
  • 12.10.2021
  • 16.11.2021
  • 14.12.2021.

Jäsenyyden alkamisajankohta

Työttömyyskassan jäsenyys alkaa siitä päivästä, jolloin jäsenhakemus on saapunut kassaan.

Jos et ole vielä hakemuksen saapumishetkellä palkkatyöntekijänä, alkaa jäsenyytesi työn alkamispäivästä lukien.

Jäsenyyden voimaantulo edellyttää aina, että olet maksanut työttömyyskassan jäsenmaksun.

Edellinen työttömyyskassa

Kun sinut on hyväksytty Lakimiesten työttömyyskassan jäseneksi, sinun tulee itse irtisanoa mahdollinen aiempi työttömyyskassan jäsenyys.

Samanaikaisesti et voi olla jäsenenä kahdessa tai useammassa työttömyyskassassa.

Jos olet jo eronnut edellisestä työttömyyskassasta, muista liittyä viimeistään kuukauden sisällä Lakimiesten työttömyyskassaan säilyttääksesi aiemmin hankkimasi työskentely- ja vakuutuskaudet. Edellisen työttömyyskassan jäsenmaksujen tulee olla myös maksettuina eropäivään asti.